Ελπίδα και αλληλεγγύη: Η Πράξη Αγάπης σκορπά χαμόγελα

Όλοι μαζί για όλους!
Η Πράξης Αγάπης στο πλευρό εκατοντάδων συνανθρώπων μας



Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρίσκουν τον τρόπο να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους για κάποιο συνάνθρωπό μας. Εδώ και 9 χρόνια η Πράξη Αγάπης φροντίζει για αυτό δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεγγύης με πλήρη διαφάνεια και χωρίς δεσμεύσεις ή περιορισμούς. Με την πάροδο των ετών και χάρη στη υποστήριξη χιλιάδων ανθρώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η κοινωνική προσφορά του Οργανισμού πολλαπλασιάστηκε και έτσι μόνο το έτος 2023 προσέφερε ένα πιο υγιές μέλλον σε 242 συνανθρώπους μας που εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες του. Το ίδιο έτος, συνολικά προσφέρθηκαν 1.623.382 ευρώ σε αποπληρωμές που αφορούσαν την εξυγίανση ασθενών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με αδιάκοπη καθημερινή εργασία και σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες, δημόσιες ή ιδιωτικές δομές και με γνώμονα τον «Κώδικα Δεοντολογίας Ανθρωπιστικών Επαγγελμάτων», η διεπιστημονική ομάδα του Οργανισμού (Κοινωνικό | Ιατρικό Τμήμα) φροντίζει για την εξατομικευμένη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη και προσέγγιση τόσο αναφορικά  με την υγεία όσο και την προσωπικότητα των ασθενών.

Έτσι το 2023, ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης, εκτός των λοιπών υπηρεσιών προσφοράς (δράση Κοινωνικού Παντοπωλείου, δράσεις εκπαιδευτικές και αλληλεγγύης, παρεμβάσεις σε έκτακτες καταστάσεις φυσικών και μη καταστροφών)  ανέλαβε και έφερε εις πέρας:
  • Οργάνωση και αποπληρωμή Εξειδικευμένων Καρδιολογικών Επεμβάσεων ανοιχτής καρδιάς ή επεμβατικής χειρουργικής σε νεογέννητα παιδιά και ενήλικες που έχρηζαν άμεσης διακομιδής και επέμβασης σε ιδιωτική κλινική της Ελλάδας και στο εξωτερικό.
   • Συντονισμός και αποπληρωμή Σπάνιων Νευροχειρουργικών Επεμβάσεων στην
Ελλάδα και το εξωτερικό.
   • Συντονισμός και αποπληρωμή εξαιρετικά δύσκολων Νευροχειρουργικών Επεμβάσεων σε εξειδικευμένα νευροχειρουργικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία / Γαλλία), για ογκολογικά περιστατικά ανηλίκων και άλλων νευρολογικών διαταραχών.
   • Ετήσια Περίθαλψη και Ολική Κάλυψη νοσηλειών σε Κέντρα Αποκατάστασης για ασθενείς που χρειάστηκαν θεραπείες έπειτα από τροχαία ή εργατικά
ατυχήματα και ασθενείς με χρόνιες κινητικές αναπηρίες
   • Προσφορά Κατ’ Οίκον Εξατομικευμένων Προγραμμάτων Αποκατάστασης για ασθενείς με χρόνιες αναπηρίες έπειτα από εγκεφαλικά επεισόδια, ογκολογικές θεραπείες ή ατυχήματα (φυσικοθεραπείες / λογοθεραπείες / αποκλειστικοί νοσηλευτές / ιατρικές επισκέψεις).
   • Εξειδικευμένες Θεραπείες Επεμβατικής Ακτινολογίας σε σοβαρά περιστατικά με γενετικές δυσπλασίες και όγκους (σκληροθεραπεία, εμβολισμοί, ηλεκτροχημειοθεραπεία).
  • Αγορές απαραίτητου Ιατρικού και Ορθοπεδικού Εξοπλισμού (αναπνευστήρες, φιάλες οξυγόνου, νεφελοποιητές, αμαξίδια, ορθοστάτες, αναπηρικά κρεβάτια, ηλεκτροκίνητες συσκευές, νάρθηκες, γερανάκια κ.α.) και αγορά φαρμακευτικών ειδών απαραίτητα για την φροντίδα και ομαλή διαβίωση παιδιών και ενηλίκων με τετραπληγία, χρόνια κινητικά προβλήματα, ογκολογικά περιστατικά κλπ.
   • Αγορά Πρόσθετων Μελών σε ακρωτηριασμένους ασθενείς.
  • Οργάνωση, Δημιουργία και Εγκατάσταση Αναβατορίων / Ανελκυστήρων σε ασθενείς με χρόνια κινητικά προβλήματα.
   • Αποπληρωμή Πολύπλοκων Περιστατικών Βαριατρικής Χειρουργικής που δεν υπήρχε δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σε δημόσιο νοσοκομείο.
   • Συντονισμός και Αποπληρωμή Ορθοπεδικών Χειρουργικών Επεμβάσεων σε παιδιά και ενήλικες με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και υλικά.
   • Μέσω του Οργανισμού μας, πραγματοποιήθηκε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα και με 100% επιτυχία, πρωτοποριακή κρανιοπροσωπική επέμβαση  σε
περιστατικό βρέφους,  αποτελώντας ιατρικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο.
   • Εξειδικευμένα Προγράμματα Θεραπειών σε κλινικές του εξωτερικού για παιδιά με αυτισμό και λοιπές νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
   • Οργάνωση και Προσφορά Ετήσιων προγραμμάτων Λογοθεραπείας / Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες ή ανάγκες αποθεραπείας /αποκατάστασης.
   • Εξειδικευμένες Ογκολογικές Θεραπείες σε κλινικές της Ελλάδας ή του εξωτερικού με τη μέθοδο των πρωτονίων.
   • Υποστήριξη παιδιών που μάχονται με τον καρκίνο και χρήζουν ολόπλευρης υποστήριξης.
   • Οργάνωση, Συντονισμός, Διενέργεια και Αποπληρωμή αεροδιακομιδών, μετακινήσεων με ασθενοφόρα, λευκά ταξί, σε ασθενείς που έχρηζαν άμεσης νοσηλείας.
   • Διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων κάθε είδους, για την καλύτερη δυνατή και άμεση  διάγνωση και περίθαλψη του ασθενούς (μαγνητικές, αξονικές, ενδοσκοπήσεις, υπέρηχοι, βιοψίες, γενετικές εξετάσεις, βιοχημικές / αιματολογικές εξετάσεις).
   • Εξειδικευμένα Προγράμματα Υποστήριξης και Θεραπείας ασθενών με Νευρική Ανορεξία.
 • Συντονισμός, Επάνδρωση και Αναδιαμόρφωση χώρου σε παιδιά με αυτισμό και αυτοτραυματικές συμπεριφορές με κατάλληλες προδιαγραφές ασφαλείας.
  • Οικονομική  και Ολόπλευρη υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες που μετέβησαν στο εξωτερικό για θεραπείες.
Όλα αυτά έγιναν Πράξη, χάρη στην Αγάπη των υποστηρικτών του Οργανισμού για τον συνάνθρωπο και χάρη στη συνεχή δυναμική υποστήριξη του οράματος των ανθρώπων της για ένα ακόμη καλύτερο αύριο!

Δείτε το βίντεο της συνολικής δράσης εδώ:


Λίγα λόγια για τον Οργανισμό:

Ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης, με ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και σεβασμό, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο (παιδιά, ενήλικες, υπερήλικες) που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα και προβλήματα υγείας παρέχοντας εντελώς δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης, ηθικής και υλικής υποστήριξης, χωρίς διακρίσεις και με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη καθώς και στις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά.


Στο πλαίσιο της παρέμβασής ο Οργανισμός παρέχει:

Ιατρικές υπηρεσίες και θεραπευτικά προγράμματα μέσω του διεπιστημονικού του προσωπικού (Κοινωνικό και Ιατρικό Τμήμα) και επιτελεί Κοινωνικό Έργο μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης και έπειτα διανέμονται σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.


Πιο συγκεκριμένα:

   • Παρέμβαση σε συνθήκες φυσικών και μη καταστροφών για την προσφορά εξειδικευμένων εργαλείων και των απαραίτητων αγαθών σε ειδικές δυνάμεις και στους πληγέντες.
   • Παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε παιδιά, ενήλικες και υπερήλικες, οι οποίοι πάσχουν από διάφορες ανίατες ή μη ασθένειες και έχουν άμεση ανάγκη οποιασδήποτε θεραπείας στην Ελλάδα είτε και στο εξωτερικό.
  • Παροχή οποιασδήποτε υλικής και ψυχολογικής βοήθειας σε πολύτεκνες οικογένειες, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Παροχή οικονομικής βοήθειας σε παιδιά απόρων οικογενειών τα οποία στερούνται τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση και την διαπαιδαγώγηση τους.
   • Προάσπιση και προώθηση με κάθε νόμιμο τρόπο των ιατρικών, ηθικών, κοινωνικών και υλικών συμφερόντων των παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και των οικογενειών τους.


Σημειωτέον ότι η οποιαδήποτε βοήθεια χορηγείται χωρίς να γίνεται καμία διάκριση γένους, φύλου, θρησκείας και δεν λαμβάνει υπόψη κανένα συμφέρον η πολιτική σκοπιμότητα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη 
ιστοσελίδα του Οργανισμού Πράξη Αγάπης www.act-of-kindness.org ή να ακολουθήσετε τα ψηφιακά κανάλια:


Facebook: @praxiagapis
Instagram: @praxiagapis
Twitter: @praxiagapis
YouTube: @praxiagapis
Tik Tok: @praxiagapis



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.