Τα smartwatches βοηθούν στην προστασία της υγείας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Υγεία από την Huawei

Τα smartwatches βοηθούν στην προστασία της υγείας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Υγεία από την Huawei

Το 87% όσων χρησιμοποιούν smartwatch υιοθέτησαν νέες συμπεριφορές υγείας και ευεξίας

 


Πανευρωπαϊκή έρευνα  που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Huawei αποκαλύπτει ότι η γνώση των καταναλωτών, σχετικά με το τι συνιστά καλή υγεία και συμπεριφορές που την βοηθούν είναι περιορισμένη. Παράλληλα, αναδεικνύει τις αναξιοποίητες δυνατότητες των έξυπνων ρολογιών για την επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. 

  • Μόνο το 50% των Ευρωπαίων πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη φυσική τους κατάσταση. Το 91% των ερωτηθέντων θέλει να βελτιώσει τουλάχιστον μία πτυχή του τρόπου ζωής του, που σχετίζεται με την υγεία.
  • Οι περισσότεροι χρήστες smartwatch (88%) ισχυρίζονται ότι η συσκευή τους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας. Το 87% έχει εισαγάγει τουλάχιστον μία νέα συνήθεια ευεξίας,  ως αποτέλεσμα των δεδομένων που τους έδωσε το έξυπνο ρολόι τους.
  • Η ψυχική υγεία είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος, με τον ύπνο και το άγχος να αναφέρονται ως δύο κορυφαίες ανησυχίες. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση σχετικά με σημαντικούς δείκτες υγείας είναι πολύ περιορισμένη
  • Περισσότεροι από τους μισούς (54%) Ευρωπαίους δεν υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις· Όμως, το 63% των χρηστών smartwatch έχουν επισκεφθεί το γιατρό τους, αφού έλαβαν μια μη φυσιολογική ανάγνωση υγείας από τη συσκευή τους

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα Υγείας της HUAWEI 2023, που δημοσιεύθηκε, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις και τις συμπεριφορές των Ευρωπαίων πολιτών αναφορικά με την προσωπική υγεία. Η έρευνα, που διεξήχθη από την Ipsos, αποκαλύπτει τα ανεκμετάλλευτα πιθανά οφέλη των smartwatches σε μια εποχή που η προληπτική φροντίδα και η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία είναι πιο κρίσιμα από ποτέ.

«Η ψυχική και σωματική υγεία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για τα άτομα και την ευρύτερη κοινωνία», παρατηρεί ο William Tian, Πρόεδρος Ευρώπης, Huawei Consumer Business Group. «Αναζητήσαμε εάν οι Ευρωπαίοι πολίτες έδιναν προτεραιότητα στην προσωπική τους υγεία και εάν αναγνώριζαν τις βασικές μετρήσεις υγείας που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία τους.  Επιπλέον, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε εάν οι χρήστες smartwatch παρουσίασαν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την υγεία και περισσότερες υγιεινές συνήθειες, σε σύγκριση με τους μη χρήστες. Η έρευνά μας αποκάλυψε κάποιες ανησυχητικές πραγματικότητες, ενώ αποδεικνύει τη θετική επίδραση ενός smartwatch που εστιάζει στην υγεία».

Από το Blogger.